Тернопільські патрульні проігнорували водія, який просив про допомогу (ФОТО)

21 серпня, близько 11 години ранку, на об’їзній дорозі водій, якому була потрібна допомога, спробував зупинити патрульний автомобіль, що проїжджав поряд, однак його жести проігнорували.

На сторінці спільноти у Фейсбуці про цю подію повідомив очевидець Ivan Jak:

“Сталось незначне ДТП… Водій намагався зупинити патрульну машину (із увімкненим синім проблисковим маячком) – державний номерний знак: 0760. Спочатку службовий автомобіль пригальмовує, але потім його водій передумує зупинятись. Мої намагання зупинити патрульний автомобіль блиманням дальнього світла (упродовж кількох хвилин) ні до чого не призвів, напевно, кермувальник просто не дивився в дзеркала. Ось так надає допомогу громадянам України поліція м. Тернополя!?”

“Все вірно, адже джипи – це районна поліція, а пріуси – міська.



Об’їзна – це місто, тому водії джипів не можуть реагувати на такі інциденти”. – Написав один із коментаторів.

“Як на мене, поліцейський мав би зупинитись і запитати, яку допомогу потрібно?.. А потім вирішувати, чи він має право надавати таку допомогу чи ні. Поліцейський 24-години поліцейський, не залежно від того, де він знаходиться чи працює. Машина здійснювала патрулювання із включеним проблисковим майячком, на виклик, значить, не спішила …” – Заперечив Ivan Jak.

Джерело.