На Тернопільщині гвалтівника посадили на 11 років

Сам інцидент трапився ще 24 серпня 2017 близько 23.30. Слідство та судові слухання розтягнулися на рік.

Як випливає із матеріалів суду, потерпіла, яка працювала касиркою, поверталася із супермаркету додому, коли на неї дорогою накинувся невідомий, приставивши до горла ножа. Спершу він відібрав у неї телефон і гроші, а потім здійснив тілесну наругу.

Світло фар від автівки, що наближалась до місця зґвалтування, сполохала нападника, і, скориставшись моментом, жінка вирвалася від нього та втекла.

Сам злочинець є уродженцем Житомирської області, двічі судимий: першого разу за крадіжку, другого — за зґвалтування. На волю вийшов умовно-достроково у 2016, не відсидівши ще 2 роки. Після тюрми чоловік оселився у Кременці, має на утриманні двох неповнолітніх дітей

Як повідомляє “Терноград“, у суді він своєї вини не визнав. Мовляв, того дня святкував День незалежності, о 23.30 — пішов додому, а опівночі — повернувся в центр, де і був затриманий працівниками поліції.



А знайдені у нього правоохоронцями гроші — були його.

Але зібрані під час досудового слідства докази та вказували на його вину. Відтак суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочинів за ч.2 ст. 186 КК “Грабіж”, ч.2 ст. 152 КК “Згвалтування”, ч.2 ст. 153 КК“Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом”.

За цими статтями 7 серпня суд дав йому 10 років ув’язнення. І ще додав рік з невідбутого раніше покарання, призначивши остаточний вирок у вигляді 11 років тюрми. Строк відбуття покарання призначено відраховувати із дати затримання — 25 серпня 2017.

Джерело.