Українці залишаться без субсидій: скандальне рішення від Кабміну

Уряд України скасував надання субсидій тим споживачам газу, у яких немає лічильника. За існуючою інформацією, відповідне рішення було затверджено під час сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів України.

 

Відомо, що дане розпорядження офіційно вступить в законну силу вже з 1 жовтня поточного року.

Для того, щоб стимулювати українців до установки лічильників, Кабінет міністрів вирішив повністю скасувати пільги для тих споживачів газу, у яких вдома не встановлено спеціальне обладнання. Дане рішення торкнеться тих, хто не захотів встановлювати лічильники за рахунок місцевого бюджету або коштів операторів газорозподільних систем України.

Варто відзначити, що субсидії в Україні надаються населенню в межах існуючих соціальних нормативів користування “комуналкою”, в тому числі і “блакитним паливом”. Дані нормативи були встановлені на законодавчому рівні урядом від 06.08.2014 року, проте держава сьогодні ніяк не стимулює споживачів встановлювати лічильники для обліку споживання природного газу.

Зауважимо, що в Міністерстві соціальної політики також заявили, що в Україні майже половина субсідіантов поки не виявила бажання продовжити їх на наступний календарний рік, очікуючи опалювального сезону.

Джерело.