Пальцями затиснула ніс і вистрибнула з вікна: в Україні з’явилася перша жертва суїцидальної “Момо”

13-річна дівчинка стала першою жертвою суїцидальної “Момо” в Україні. В Україні з’явилася перша жертва японської страшилки Момо – героїні суїцидальної гри.

 

13-річна Софія вистрибнула з вікна шостого поверху в Кривому Розі. Серед контактів в її мобільному телефоні знайшли посилання на Момо.

За словами друзів Софії, дівчинка була підписана на суїцидальні групи “Синій кит” і “Червона сова”. Але суїцидальний вчинок подруги вони більше пов’язують саме з Момо.

Як стверджують підлітки, Софія намагалася зв’язатися з Момо і навіть отримала від неї «моторошне відео», яке показувала однокласникам.

«Вона дуже добре вчилася. У неї майже всі предмети були здані на 12 балів. І це при тому, що вона на тренування ходить, на змагання їздить.



Соня займається трьома видами боротьби: дзюдо, самбо та сумо. По якомусь з цих видів вона навіть ставала чемпіонкою Європи», – розповів її друг, який назвався Павлом.

У якийсь момент дівчинка розіслала своїм друзям повідомлення: «Прощайте, я сьогодні піду». Деякі, злякавшись непоправного вчинку подруги, кинулися до її дому. Софія сиділа на підвіконні. Перед стрибком вона чомусь затиснула ніс, наче збиралася пірнати.

«Одна дівчинка побігла стукати в двері. Але їй не відкрили. Ми розуміли, що у Соні тільки один шлях – вниз, готувалися її ловити. Головне – стояти всім разом і спробувати вгадати, куди вона буде падати», – сказав Павло.

За словами хлопця, в цей час дорослі просто спостерігали за всім, що відбувалося і знімали на телефони.

«Мені здалося, що багато хто з них чекали, що Соня впаде і розіб’ється. Ніхто з дорослих не здогадався зателефонувати в поліцію або рятувальникам. Може бути, тоді біди вдалося б уникнути», – згадує хлопець.

Реанімобілем Софію відправили до Дніпропетровської дитячої обласної лікарні. Вона кілька днів перебувала в комі.

21 серпня мама дівчинки Вікторія повідомила в соцмережах, що кома позаду, проте стан Соні як і раніше важкий.

За словами жінки, поруч з її донькою лежить дівчинка 14 років, яка вистрибнула з 8-го поверху. 23-й день в реанімації.

«Таких дітей насправді дуже багато! Ситуація ідентична. Один в один. Ті ж «групи смерті». А скільки відразу загинуло, страшно сказати! Статистика жахлива!», – стверджує Вікторія.

Джерело.