На Тернопільщині вовк напав на овець, телицю і коня (Відео)

Вовча зграя атакує! Уже в трьох селах на Тернопільщині вовки наробили шкоди. Жертвами хижаків стали: отара овець, телиця і лоша.

Селяни налякані – не те що у ліс по ягоди, а навіть по селі жінки бояться ходити, дітей з двору не випускають, а з сутінками закриваються у хатах.
Першу жертву хижаки знайшли у селі Кудлаївка Шумського району. Віталій залишив свою кобилу та двомісячне лоша ночувати на пасовищі.

На ранок чоловік застав лише обглодану тушу лошати. Через кілька днів у сусідніх Піщатинцях вовки роздерли 150-кілограмове телятко і знову уночі. А у селі Матвіївці незабаром хижаки влаштували справжній бенкет.

Михайло – один із потерпілих, розповідає:

“Зранку зайшов до кошари і онімів. Четверо ягничок розірвані лежали на траві.



Нутрощі тварин вивернуті назовні, а ноги відгризені”
Поряд із кошарою фермер зафотографував вовчі сліди. Відбитки лап чітко видно на купі піску, яка поряд загорожі.

Востаннє слід зграї бачили поблизу покинутого села Вербиця. Тут гелікоптером обробляли поля і пілот чітко бачив вовка, який прямував на північ. Чоловік розповідає, що навіть зробив кілька заходів повітряним судном у напрямку сіроманця, але той зрештою утік.

Місцеві мисливці хотіли прогнати хижаків з округи, але, зізнаються, аби полювати на вовка зараз їм потрібні спеціальні дозволи. Та й довколишні поля засіяні кукурудзою та соняшником дають хороший сховок вовкам. То ж якщо вовча зграє бешкетуватиме й надалі то після збору урожаю мисливці вирушать на лови.

Джерело.