Під Тернополем діяла підпільна гуральня, замаскована під станцію техобслуговування

У ході проведення операції «Акциз-2018» співробітниками податкової міліції ГУ ДФС в області за процесуального керівництва прокуратури області припинено діяльність підпільного цеху із виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв.

 

Про це повідомляють у Відділі організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Незаконна діяльність здійснювалась групою осіб у підвальних приміщеннях гаражів на території одного із гаражних кооперативів поблизу Тернополя. Назовні ж, з метою маскування незаконного бізнесу, організаторами створювалась видимість надання послуг по ремонту автомобілів.

У ході санкціонованих судом слідчих дій вилучено більше 6 тонн спирту, понад 22 тисячі літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв, обладнання, яке забезпечувало масове виробництво фальсифікату.

Про масовий характер підпільного виробництва свідчить той факт, що зловмисники для підготовки спиртосуміші, яка в подальшому розливали у пляшки, використовували 5 ємкостей об’ємом 1 тисяча літрів кожна, обладнаних гідронасосами та фільтрувальною установкою. Також у підпільному цеху виявлено понад 3 тисячі комплектів тари, у яку здійснювався розлив фальсифікату.

Поряд із виготовленням та збутом фальсифікованого алкоголю вказані особи займались розповсюдженням контрафактної тютюнової продукції. Так, під час обшуків виявлено та вилучено 13,5 тисяч пачок тютюнових виробів іноземного виробництва без марок акцизного податку встановленого зразка.

Крім цього, вилучено два транспортних засоби, які використовувались для здійснення протиправної діяльності.

В цілому з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 9,2 млн грн, завдяки чому упереджено втрати бюджету від ненадходження акцизного податку в сумі 2,7 млн гривень.

Триває досудове розслідування.

Всього з початку року співробітниками податкової міліції області з незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму 22,6 млн гривень. Завершено розслідування та направлені до суду кримінальні провадження стосовно 7 осіб, які вчинили злочини у вказаній сфері. За результатами судового розгляду прийняті рішення про конфіскацію вилучених з незаконного обігу спирту та алкогольних напоїв на суму 2,1 млн гривень.

Джерело.