На Тернопільщині розпочали операцію “Зброя”

З метою стабілізації криміногенної ситуації, протидії злочинності, а також виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки, з 1 вересня по 1 жовтня в області триватимуть профілактичні відпрацювання.

Поліцейськими буде здійснюватися перевірка громадян, на яких зареєстрована мисливська зброя, та умови зберігання їхньої зброї. Також перевірятимуть транспортні засоби, аби виявити та вилучити незаконні боєприпаси.

З початку дії операції поліцейським вже вдалося задокументувати два факти правопорушень, у ході яких вилучили вогнепальну зброю.

Як інформує “Досьє 102”, незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки — це злочин, за який законом передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Проте (ч.3 цієї ж статті ККУ) звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.