Тисячі гривень з машини: деталі поліцейської схеми на Волині.

Затримані на одержанні хабара працівники поліції на Волині налагодили механізм отримання неправомірної вигоди від громадян, які займаються транспортуванням лісоматеріалів.

 

 

Про це повідомили у прес-службі УСБУ в області.

Нагадаємо, працівники СБУ викрили на систематичних хабарах двох інспекторів сектору районного відділу поліції ГУ НП у Волинській області.

Правоохоронці встановили, що поліцейські організували механізм отримання неправомірної вигоди від громадян, які займаються транспортуванням лісоматеріалів. Зловмисники обіцяли безперешкодний проїзд через територію Маневицького району за 400-2000 гривень з одного автомобіля. Оперативники спецслужби задокументували одержання неправомірної вигоди на загальну суму майже десять тисяч гривень.

Працівники СБУ затримали одного із поліцейських поблизу Маневич під час одержання чергового хабара у розмірі понад три тисячі гривень з декількох автомобілів.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування.

Операція з викриття зловмисників проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури.

Джерело.