Навколо школи в Черкасах розгорівся скандал через російську мову

У Черкасах в одній зі шкіл проведуть розслідування через проведення лінійки російською мовою.

 

 

Згідно з отриманою інформацією, департамент освіти та гуманітарної політики перевіряє загальноосвітню школу №27. 3-го вересня, місцеве телебачення опублікувало сюжет, в якому говорилося, що директор влаштувала захід «в класичних пострадянських традиціях». При цьому, раніше мер міста Анатолій Бондаренко активно закликав відмовитися від лінійок.

Коментуючи ситуацію, директор департаменту Сергій Воронов також розповів, що вони перевіряють інформацію про те, що дітям заборонили приходити на лінійку в вишиванках.

«Протягом дня наш представник доповів, що наведені факти частково мали місце, а самі урочистості проведені на незадовільному рівні, зокрема обговорили питання ведення урочистих заходів державною мовою», – повідомив чиновник.

Примітно, що в сюжеті видно діти, одягнені у вишиванки, тоді як користувачі звинувачують у заангажованості самих журналістів.

«Що ви причепилися до школи. Інших проблем немає в місті? »,« Лінійка в кожній школі завжди так проходила », – пишуть обурені користувачі під відеозаписом.

Джерело.