В Одесі журналістку побили металевою трубою під час зйомки незаконної забудови

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) повідомляє, що 31 серпня журналістку Олену Балабу побили металевою трубою під час зйомки незаконної забудови в Одесі.

 

Про це повідомила служба інформації НСЖУ.

Подія трапилася на вулиці Некрасова, неподалік Одеського художнього училища ім. Грекова. Журналіст-фрілансер Олена Балаба приїхала на місце подій після дзвінка місцевих жителів, які повідомили про незаконне будівництво, що ведеться в їхньому дворі, і ймовірне захопленні території училища. Коли журналістка почала зйомку, на неї накинулася Марія Огнєва, причетна до забудови, і почала бити шматком металевої труби.

“Потім схопила фотоапарат і стала душити мене шнурком, на якому він тримався, – розповідає в коментарі НСЖУ деталі нападу Балаба. – Мене виручили жителі цього будинку, які й дзвонили і запрошували підготувати матеріал. Нападаюча, яка також живе в цьому дворі, побила, крім мене, ще кількох своїх сусідів”.

Після події журналістка Балаба змушена була звернутися до лікарів.



Зараз вона скаржиться на постійні головні болі.

“Прокидаюся вранці з мігренню, приймаю знеболююче і йду на роботу. Такого раніше ніколи не було. Змушена за рекомендацією невропатолога пройти курс лікування”, – говорить журналістка.

В цілому ж лікарі діагностували у Балаби легкі тілесні ушкодження. За фактом нападу, що стався увечері 31 серпня, Балаба звернулася в поліцію, зараз відкрито кримінальне провадження за ст. 345-1 (загроза або насильство по відношенню до журналіста) Кримінального кодексу України.

“Разом зі мною заяву написали й інші постраждалі. Передали поліції всі докази, зокрема, відеозапис, на якому видно напад”, – додала потерпіла.

Джерело.