Голова Господарського суду Тернопільської області попався п’яним за кермом

Очільник Господарського суду Тернопільської області ще у червні попався «на гарячому» патрульним.

 

 

У нього виявили ознаки алкогольного сп’яніння під час зупинки автомобіля, але даний факт чоловік до останнього заперечував.

Як йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 29 серпня, оприлюдненій у ЄДРСР 6 вересня, 11 червня цього року близько 23.40 на вулиці Бригадній патрульні зупинили автомобіль «Mitsubishi Grandis», за кермом якого перебував суддя Сергій Стопник.

В транспортного засобу не горіла задня фара. В ході спілкування з водієм поліцейські запропонували йому пройти тест на стан сп’яніння, однак той відмовився, як і від проходження медичного огляду в наркодиспансері.

Згодом, під час судового слухання, голова Господарського суду Тернопільської області розповів, що того вечора він нічого не вживав і, після того, як показав усі документи поліцейським, попрямував додому. Правоохоронці побігли за його автомобілем. А коли він зупинився, застосували до нього фізичну силу та одягнули кайданки.

Після цього його стан різко погіршився, йому підскочив тиск, далі на вимогу дружини судді приїхала «швидка», яка у супроводі поліцейських доправила його в медзаклад. До цього копи очікували на інший екіпаж патрульних, які мали привезти алкотестер, котрий з’явився аж через годинне очікування. Обурений такою поведінкою охоронців порядку, суддя відмовився проходити його.

Через що патрульні склали на водія іномарки протокол за кермування автомобілем у нетверезому стані.



Лише після отримання меддопомоги в лікарні Сергій Стопник поїхав в наркодиспансер, де здав кров на аналіз. Він показав, що водій тверезий.

Втім у правоохоронців на цей рахунок інша думка, мовляв, пропущений час огляду, відтак, такий аналіз не можна назвати правильним. Погоджуючись із стороною обвинувачення, суд вирішив покарати водія. Мовляв, ніякого складу злочину у діях працівників поліції, про що наголошував захист, не було.

— Дослідивши докази та вислухавши свідків, суд прийняв рішення визнати водія винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.1 ст.130 КУпАП. За скоєне його оштрафували на 10200 грн та позбавили права керування автомобілем на рік часу. Допоки законної сили постанова ще не набула, захист має право оскаржити вирок протягом десяти днів з моменту його винесення, — розповідають у Тернопільському міськрайонному суді.

Джерело.