2 місяці коми і смерть – так закінчився відпочинок дівчинки в санаторії

Сьогодні померла 8-річна Маргарита Лукашук із Києва. Дівчинка потрапила в столичну лікарню “Охматдит” після отруєння в санаторії “Славутич” на Київщині. Більше двох місяці перебувала у комі.

“Нам кожного дня звітували про стан дитини, чи стабільний, чи покращився-погіршився. Ми всі сподівалися на краще, але цього не сталося, на жаль”, – повідомив Олександр Горган, голова Київської обласної адміністрації “Українській правді”.

Лікарі ще не назвали причину смерті дитини. Її планують оголосити сьогодні ввечері.

Табір, де у липні цього року отруїлися 12 дітей, продовжує працювати.

“Вони найняли кілька адвокатів, які засипають Держпродспоживслужбу, адміністрацію, ДСНС і інші органи запитами. Фактично тролять і організовують роботу у такий спосіб, щоб відлякувати контролюючі органи, які надумають перевірити цей заклад.



Вони навіть намагаються звинуватити працівників контролюючих органів у перевищенні повноважень”, – сказав Горган.

Посадовець запевнив, що уникнути відповідальності за допущені порушення і смерть дитини, власникам і працівника табору не вдасться. Каже в обласній адміністрації також є юрист, який займається цією справою.

“Ми цю справу однозначно так не залишимо. Винні мають понести покарання”, – запевнив Горган.

Маргарита Лукашук і ще 12 дітей отруїлися у приватному таборі ТОВ “Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу “Славутич” на Київщині 2 липня. Маргарита впала у кому. Держпродспоживчслужба повідомила, що у дівчинки знайшли “енцефаліт”. Пізніше МОЗ заявило, що дівчинку госпіталізували “через наявність супутнього захворювання”. Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження. В ході розслідування з’ясували, що діти їли йогурт у день закінчення його терміну придатності. В харчоблоці табору виявили кишкову паличку і стафілокок.