Автомайданівці, які закидали яйцями нардепа Барну з Тернопільщини, можуть сісти в тюрму на 7 років

Десять слідчих ГПУ рік розслідували справу про «побиття яйцями» народного депутата з Тернопільщини Олега Барни. 13 липня 2017 року троє автомайданівців поцілили у нього сирими курячими яйцями, перегородивши дорогу до ВРУ. І ось зараз усім підозрюваним вручили обвинувальний акт.

Про це на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» повідомив один з лідерів Всеукраїнського об’єднання «Автомайдан» Сергій Хаджинов.

«Отримав сьогодні обвинувальний акт за насильство над державним діячем (від 4 до 7 років) депутатом Олегом Барною. Група з 10 слідчих головного слідчого управління більше року розслідувала цю складну справу і за рік встановила, що депутат дійсно отримав побої від курячого яйця», – зазначив він у дописі.

Згідно документу (див. нижче), трьом автомайданівцям (Сергію Хаджинову, Олегу Пушаку і Богдану Мельнику) слідчі Генеральної прокуратури інкримінують ч.2 ст. ст.



346 Кримінального кодексу — умисне заподіяння тілесних ушкоджень народному депутату у зв’язку з його державною або громадською діяльністю. Санкція статті передбачає позбавлення волі від чотирьох до семи років.

В обвинувальному акті зазначено, що 13.07.2017-го Олег Барна мав намір взяти участь у сесії Верховної Ради. Однак, натовп йому перегородив дорогу.

«Після того Хаджинов С. В., Пушак О. В. та Мельник Б. Г., достовірно знаючи, що Барна О. С. є народним депутатом України, вирішили спричинити йому побої шляхом нанесення ударів, у тому числі, використовуючи заздалегідь заготовленні курячі яйця», – йдеться в частині викладу фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор відділу досудового керівництва Павло Матвійчук вважає встановленими.

Таким чином, 10-х слідчих ГПУ, які розслідували справу, і процесуальний керівник слідства вважають, що нанесення ударів курячими яйцями здійснювала група осіб за попередньою змовою. На думку Генпрокуратури, мотив таких дій трьох активістів полягає в тому, що це був тиск-вимога на нардепа, аби він голосував за зняття депутатської недоторканності.

Своєю чергою, активіст Автомайдану, а нині член Ради громадського контролю Національного антикорупційного бюро Сергій Хаджинов заявляв, що Барна кілька разів проходив через їхній «блокпост».

«Яйця в нього полетіли тільки тоді, коли він почав ображати людей. Він говорив, що присутні — не народ, не його виборці, що він голосує так, як хоче. Він поводився дуже зухвало. Ми приготували яйця як міру прояви народного гніву. Не зеленку, не якісь палки, а просто яйця», — сказав Хаджинов.

Джерело.