Могли відкрити всі двері і безперешкодно вийти на вулицю: спливли шокуючі подробиці життя екс-“торнадівців” у Лук’янівському СІЗО

Привільне життя колишніх “торнадовцев” в СІЗО не піддається здоровому глузду. Невиконання своїх обов’язків одного з прокурорів спричинило за собою можливість бунту ув’язнених екс-бійців «Торнадо». У цьому впевнений військовий прокурор Анатолій Матіос.

 

“На мій превеликий сором, як одного з представників ГПУ, це свавілля стало можливим внаслідок абсурдного невиконання своїх службових обов’язків прокурором, який відповідає за дотримання законності в місцях відбування покарання”, – розповів Матіос.

Також військовий прокурор підкреслив, що цей працівник прокуратури розпивав спиртні напої зі “смотрящим” по Лук’янівському СІЗО. «Вечірки» відбувалися безпосередньо в камері «смотрящего».

Крім того, за словами Матіоса, ув’язнені «торнадівці» могли безперешкодно виходити в місто, так як мали всі необхідні ключі і магнітні пропуски.

«У всіх “торнадівців” були магнітні картки, які дозволяли їм вийти на вулицю. Не тільки ключі, а магнітні картки … На вулицю Дегтярівську. Коли ми спробували – всі двері відкривалися, всі вийшли», – повідомив Матіос.

Також військовий прокурор зазначив, що за півтора року ув’язнення екс-«торнадовцев» у них в камері жодного разу не проводився обшук.

За його словами, після бунту в камері знайшли 142 телефони.

Джерело.