Вирішив підзаробити на контрабанді: на Буковині засудили екс-працівника СБУ за хабар

Шевченківський районний суд Чернівців призначив понад 12 тисяч гривень штрафу колишньому працівнику СБУ за хабар і спробу переміщення контрабанди.

Про це повідомляють на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Встановлено, що обвинувачений, який пропрацював більше 30 років у підрозділах Служби безпеки України, вирішив підзаробити на контрабанді сигарет. Він домовився зі старшим оперуповноваженим Департаменту контррозвідки Служби безпеки України. Обвинувачений запропонував працівнику СБУ платити по 50-60 євро за один ящик переміщених через кордон сигарет, якщо той домовиться із прикордонниками Чернівецького загону про сприяння контрабанді.

Загальна сума хабара залежатиме від кількості переправлених сигарет. У червні цього року обвинувачений повідомив працівнику СБУ, що планує переправити до Румунії 15 ящиків сигарет на ділянці відділу “Красноїльськ”. За це він передав правоохоронцю 750 євро, (еквівалент – 23 тисячі гривень).


Свою вину обвинувачений визнав повністю. Він уклав із прокуратурою угоду про визнання винуватості. За це прокурори клопотали суд призначити штраф у розмірі 12 тисяч 750 гривень.

Шевченківський районний суд визнав колишнього працівника СБУ винним та затвердив угоду між ним та прокуратурою. Суд призначив чоловіку штраф 12 тисяч 750 гривень.

Джерело.