ПриватБанк заблокував півтори тисячі рахунків

ПриватБанк заблокував вже понад 1,5 тисячі рахунків осіб, причетних до наркоторгівлі, повідомляє прес-служба ПриватБанку. Як відзначили в банку, основна мета проекту #СтопНаркотик – збереження життя клієнтів і викорінення брудного грошового трафіку з обороту банку.

 

 

В рамках вищевказаного соціального проекту відповідні держоргани відправили в банк сотні запитів клієнтських рахунків, які вже заблоковані за статтями продажу і розповсюдження наркотиків.

Проект демонструє адекватність застосовуваних сценаріїв алгоритму пошуку “негативних” клієнтів, адже в банку працюють онлайн-моделі виявлення наркотрафіку, які дозволяють практично відразу заблокувати рух коштів від наркоманів до наркоторговця, запевняють у банку.

У “Приватбанку” заявили також, що восени в Україні з’явився новий канал розповсюдження наркотиків і тепер наркоторговці почали використовувати зручну технологію QR-кодів. Стікери розклеюють на деревах, дошках оголошень, стінах, банкоматах “Приватбанку”. Щодня інкасатори та IT-фахівці знімають десятки таких наклейок.

При цьому найбільша активність наркоторговців спостерігається в густонаселених спальних мікрорайонах.

Приватбанк відзначає, що банківське обладнання оформлено виключно в брендових кольорах. Будь-які інші стікери не мають ніякого відношення до фінустанови. А код для зняття готівки без карти – електронний і розташований безпосередньо на екрані банкомату. А якщо клієнт сканує “чужий” QR-код, то отримає посилання на протизаконний сайт з наркотичним товаром.

 

Джерело.