Засуджений за рекордний хабар високопосадовець з Тернопільщини повертається у політику

Недавно на Тернопільщині було зареєстровано осередок партії “За життя”. І хоч вона відома своїми антиукраїнськими настроями, проте ледь не щодня поповнюється новими членами.

Як повідомляє “Терен”, на спортивному заході у Кременці, де партія “За життя” виступила одним зі спонсорів, поряд з партійцями помітили колишнього голову Кременецької райдержадміністрації Ігоря Михальчука.

Кременчанам він запам’ятався як керівник-хабарник, який залишив свою посаду у кайданках та у супроводі правоохоронців.

У кінці липня 2012 року Генеральною прокуратурою України було порушено кримінальну справу щодо голови Кременецької районної державної адміністрації Тернопільської області за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Голову райдержадміністрації, який вимагав 80 тис. євро за вирішення питання щодо виділення 4 га землі біля міста Почаєва, затримали на гарячому.

Через рік Волочиський районний суд Хмельницької області засудив Ігоря Михальчука до 8 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права займати відповідні посади строком на 3 роки та конфіскацією майна, а також позбавив його 7 рангу державного службовця. Проте Ігор Михальчук, відсидівши половину терміну за ґратами, вийшов на волю наприкінці 2016 року.

Джерело.