У Тернополі подорожчає вивіз сміття

У Тернополі під час засідання тарифної комісії місцеві перевізники краю заявили про те, що тарифи, які діють сьогодні на послугу з вивезення побутових відходів, є збитковими.

Таку ситуацію, за їх словами, спричинила необхідність підвищення заробітної плати, суттєве зростання вартості паливно-мастильних матеріалів, коліс та запасних частин до спецавтомобілів.

Як повідомляє “Медіатор”, представники підприємств–перевізників озвучили тарифній комісії свої розрахунки. Згідно з ними, тариф на послугу з вивезення побутових відходів потрібно підвищити на 40%. Тобто, із 9 гривень 17 копійок за особу в місяць до 13 гривень 47 копійок.

Перевізники зазначають, що на зарплатню, яка внесена у дійсну структуру тарифу, ніхто не хоче працювати. Зараз заробітна плата водія сміттєвоза сьогодні становить 5 тисяч 600 гривень, але менш, ніж за 11 тисяч гривень вони відмовляються працювати.

Стосовно затрат на паливно-мастильні матеріал, то їхня частка у структурі тарифу становить 56%, то ж кожне коливання ціни на дизпаливо відбивається на роботі підприємства.

Нагадуємо, що також у Тернополі планують підвищити вартість проїзду в тролейбусах до 6 гривень.