Як вберегти себе від стресу

Сучасний темп життя вимагає від людини багатофункційності – вона повинна бути сконцентрованою, конкурентоздатною, ефективною у всіх справах. Через це виникає стрес.

 

 

Саме тоді необхідно пам’ятати про способи, як зберегти спокій, пише “Сегодня”.

1. Дихайте

Спробуйте методики дихання. Уявіть, що стрес виходить з вашого тіла з видихом, частіше дихайте. Посміхайтеся, навіть якщо вам не хочеться цього.

Практика бути присутнім тут і зараз зі своїм диханням тренує ваш мозок до виконання одного конкретного завдання і заспокоює зсередини.

2. Відпустіть напругу

Після методики дихання визначте ті місця, які залишаються напруженими.



Це можуть бути плечі, щелепи. Спробуйте промасажувати їх.

3. Подивіться загалом на всю ситуацію

Коли ви відчуваєте, що вас може огорнути стрес, спробуйте записати себе:
“Яке це матиме значення через тиждень/місяць/рік?”

Після цього ви зрозумієте, що ситуація настільки мізерна, що не повинна вас хвилювати. Потрібно припинити душевні мордування через те, що ви не маєте силу контролювати, оскільки цим ви тільки шкодите собі.

4. Відпустіть тривожні думки

Не варто надто переживати про те, що буде далі. Занепокоєння про ситуацію не принесе ніякої користі, тому що ви вже в ній перебуваєте, так що просто відпустіть її. Краще налаштуйте себе на позитивне мислення.

5. Не засиджуйтесь в соцмережах

Коли людина доступна 24/7, то вона піддає себе постійному стресу. Змушуючи себе виходити з мережі і навіть вимикати мобільний телефон, ви даєте своєму тілу відпочинок від постійного джерела стресу.

Спробуйте виділити для себе час, коли ви зможете стати недоступними для всіх.

 

Джерело.