Комітет Сенату США визнав Голодомор геноцидом українського народу

Комітет із закордонних відносин Сенату США затвердив та рекомендував до схвалення верхньою палатою американського парламенту резолюцію, в якій Голодомор 1932-1933 рр. визнається геноцидом українського народу.

Про це йдеться в повідомленні Посольства України в США у Facebook.

“Проект резолюції засуджує систематичні порушення прав людини, у тому числі права на самовизначення та свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу. Висловлюються найглибші співчуття жертвам, тим, хто пережив Голодомор, та їхнім родинам, а також міститься заклик до розповсюдження інформації з метою підвищення обізнаності у світі про штучну природу цієї трагедії”, – йдеться у повідомленні.

Посольство також зазначає, що резолюція, співавторами якої виступили понад два десятки сенаторів, була представлена 14 березня групою сенаторів від Республіканської та Демократичної партій на чолі зі співголовами групи дружби з Україною у Сенаті США Робертом Портманом та Річардом Дурбіним.

Як повідомлялося, раніше Президент Петро Порошенко високо оцінив зусилля української громади у США у питанні визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Водночас він наголосив, що Україна чекає на рішення Конгресу США про визнання Голодомору геноцидом на рівні комітету Конгресу.