Двох монахів, які загинули у моторошній ДТП на Тернопільщині, поховали у Світязі (ФОТО)

25 вересня, близько третьої години ранку, на автодорозі Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече, неподалік села Чорний Ліс (Збаразький район) сталася аварія: зіткнулося двоє автомобілів (ВАЗ-2106 та Volkswagen Polo).

У ДТП загинуло троє людей, усі перебували в автомобілі ВАЗ-2106, серед яких – монах та його помічниця зі Світязького Петро-Павлівського монастиря.

За попередньою інформацією, водій ВАЗ-2106, 1960 року народження, виїхав на смугу зустрічного руху і врізався в іномарку Volkswagen Polo. В результаті удару водій ВАЗу та його двоє пасажирів – жінки 1964 та 1970 років народження, загинули на місці події. В іномарці на момент аварії перебувала родина з Хмельниччини. Їх з травмами доправили до лікарні. Загрози життю родини немає.

Одна з імовірних причин, за словами правоохоронців,- кермувальник “Жигулів” заснув.

Водієм був монахом Світязького Петро-Павлівського монастиря, його пасажирка, теж монахиня, жила і працювала в обителі.

Як зазначає “Шацьк. Район”, можливо, ієромонах Харитон, який загинув у аварії, після нічного Богослужіннями був виснажений і від перевтоми заснув за кермом.

27 вересня ієромонаха Харитона та монахиню Пелагію поховали на території Світязького монастиря.

На своїй сторінці у мережі Facebook про це повідомив священик Олександр Черевко:

“27 вересня, в день Воздвиження Хреста Господнього, в Петро-Павлівському чоловічому монастирі с. Світязь відбувся чин Монашого похорону над новопреставленими: ієромонахом Харитоном та монахинею Пелагією, котрі трагічно загинули.

Нехай Господь упокоїть їхні душі в оселях Свого Божественного Царства”.

Віддати останню шану служителям монастиря приїхали рідні та знайомі з Любомльського, Ковельського, Камінь-Каширського районів, парафіяни Світязького монастиря, а також голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець.

Про покійних, які жили у монастирі понад три роки, у священиків Шацького благочиння, монахів Світязького монастиря та парафіян – лише хороші відгуки.

Джерело.