Кожного дня поступає по 2-3 хворих: кір продовжує атакувати Коломийщину

Івано-Франківська область цьогоріч стоїть у списках лідерів із захворювання на кір. Від початку року госпіталізовано майже 2 тисячі осіб, з них 70 відсотків – діти й підлітки.ранківська область цьогоріч стоїть у списках лідерів із захворювання на кір. Від початку року госпіталізовано майже 2 тисячі осіб, з них 70 відсотків – діти й підлітки.

 

Невтішну статистику подає й Коломийська інфекційна лікарня – 170 госпіталізованих, пишуть Версії з посиланням на Дзеркало медіа.

Головний лікар інфекційної лікарня Володимир Кифорук каже, що кожного дня до них поступає по 2 – 3 захворілих. На сьогоднішній день у Коломийській інфекційній лікарні перебуває 12 хворих, серед них – 7 дітей. Найвагоміша причина – відсутність щеплення.

В інтернеті поширюються чутки про неякісну вакцину, тому люди не ризикують вакцинуватися. Володимир Кифорук заявляє, що такі чутки абсолютно необґрунтовані.



Інфекційна лікарня отримує фірменну вакцину данських і голландських фармацевтичних виробників, щеплення проводяться безкоштовно. Не треба жодних рецептів.

За словами головного лікаря, цього року зареєстровано у 2 – 3 рази більше випадків захворювання на кір відносно аналогічного періоду минулого року. Торік спалах спостерігався навесні та восени, а тепер – у червні-липні. Лікар застерігає: якщо за 5 – 6 днів від появи перших ознаків захворювання (висипка на шкірі, висока температура тіла) не звернутися до лікаря, є небезпека пневмонії, яку важко лікувати.

Джерело.