Медики розповіли, чи справді чорний хліб корисніший, ніж білий

Багато людей частіше купують чорний хліб ніж білий, або ж узагалі відмовляються від білого, вважають, що останній лише сприяє появі зайвих кіло, а от чорний більш корисний. Лікарі Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ стверджують, що справді чорний хліб має більше корисних властивостей.

«Це дійсно так. Білий хліб, (тим більше, якщо мова йде про нарізні батони) – даремний продукт, який не містить ні білка, ні вітамінів. По суті, ви отримуєте від нього тільки калорії. Чорний хліб володіє зовсім іншими якостями. У ньому дуже багато вітамінів, особливо групи В.



Найкорисніші – темні сорти, що містять високий житній компонент. У них набагато менше глютену, що добре для роботи кишечника.

Віддавайте перевагу хлібу, в якому містяться цілісні, або подрібнені злаки, а не борошняні компоненти. Відповідно, завжди звертайте увагу на етикетку. На першому місці в ній стоїть той компонент, якого в продукті найбільше. Ідеальний варіант, якщо це буде житнє борошно. Але таке трапляється не часто, оскільки воно досить дороге і має специфічні смакові якості. Найбільш поширений варіант, який цілком підійде: на першому місці – пшеничне борошно, на другому – житнє», – розповідає tenews заступник директора Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України Юрій Дементьєв.

Джерело.