7 жорстоких життєвих істин, які зроблять вас сильнішими

Ми насилу зізнаємося у своїй слабкості і з легкістю знаходимо собі виправдання. Ми чекаємо дива, чекаємо понеділка, нового року і нового життя. Пора поглянути в очі суворої життєвій правді і почати працювати над собою прямо зараз, не відкладаючи в довгий ящик.

 

Перед вами – корисна стаття, яка допоможе розправити плечі і впоратися із перепонами.

1. Ніхто не зайнятий настільки, щоб не відповідати вам
Хлопець чи дівчина, найімовірніше, не відповідають на ваше повідомлення не тому, що дуже зайняті. А потенційний роботодавець ось вже котрий дня не передзвонює зовсім не через те, що не може знайти ні єдиної вільної хвилини.

Якщо ви не отримуєте відповіді від кого-небудь, так це тому, що вони свідомо не захотіли вам відповідати. І чим раніше ви перестанете знаходити виправдання для людей, які не приділяють вам належної уваги, тим швидше ви зможете наблизитися до тих людей і ситуацій, які роблять це.

2.



Кожна людина ставить свої власні інтереси вище всіх інших
Неважливо, наскільки щира, добра або турботлива людина, вона завжди буде більш зацікавлена у власних проблемах, ніж у ваших. Навіть науважніший коханець не зможе зрозуміти, на яку «кнопку» варто натиснути, якщо ви не підкажете. Найсправедливіший роботодавець на світі може не здогадуватися, що заганяє вас в могилу, якщо ви при цьому будете погоджуватися на всю роботу.

Більшість людей бере стільки, скільки ви дозволите їм забрати, тому постарайтеся визначити і підтримувати гранично допустимі межі, щоб не дозволити комусь просто сісти вам на шию. Сильні люди не бояться говорити слово «ні» тому, чого вони не хочуть робити, бо вони знають, що ніхто не заступиться за них, якщо вони не заступляться за себе самі.

3. Ви ніколи не зможете всім догодити
Якби ви прислухалися до всього, що кожна людина коли-небудь хотіла від вас, то ви б давно перетворилися на мляву, безформну, непритомну розмазню. А потім би хто-небудь прийшов і порадив вам стати більш цікавим.

Серйозно, неможливо всім догодити. Завжди знайдеться той, хто скаже, що ви неправильно живете або вибрали не той шлях. Вас будуть критикувати незалежно від того, чим ви займаєтеся, тому просто робіть те, що любите. Бо єдиний суддя, якого ви повинні слухати – це ви самі.

4. Світ абсолютно нічого вам не винен
Ви можете бути найкрутішою, найдобрішою, найрозумнішою, найцікавішою людиною в світі, але якщо ви не будете над собою працювати і розвиватися, то всі ці чудові якості так і залишаться у вашій уяві.
Є два варіанти: можна витратити все життя, шкодуючи себе, тому що ви заслуговуєте більшого, або можна почати діяти і брати від життя все прямо зараз. Вгадайте, який вибір зробить самодостатня людина?

5. Ви знаходите собі виправдання
Можна витратити все своє життя, нарікаючи на те, що у вас немає часу, грошей, сил або ресурсів для досягнення ваших цілей. І все, що ви говорите, може бути і так, але сувора правда в тому, що кожна людина на планеті має принаймні одне супер хороше виправдання, щоб не рухатися назустріч тому життю, яке вона хоче.

Люди, які отримують від життя те, чого вони хочуть, ігнорують свої виправдання. Вони знаходять способи подолати свої обмеження, замість того щоб перейматися ними, – ось у чому причина їх перемог.

6. Вас характеризують дії, а не думки
Ви можете сидіти в закритому приміщенні весь день, малюючи в уяві кращий світ, але, поки ви не вийдете і не почнете втілювати що-небудь в життя, це не має ніякого значення. Уміння будувати великі плани – чудова річ, але, поки це не супроводжується діями, все марно. Зрештою про нас можна судити за нашими вчинками, а не думками.

7. Ніхто не прийде і не врятує вас від вашого власного життя
Ми всі хочемо вірити, що кохання нашої мрії, ідеальна робота або неймовірний сюрприз очікують нас за рогом. Коли ми незадоволені своїм становищем, ми нераціонально сподіваємося, що раптом з’явиться чарівник і врятує нас від усіх проблем.

Але правда полягає в тому, що в житті так не буває. Проблеми не вирішуються за помахом чарівної палички, і якщо ви хочете побачити зміни в житті, то повинні самі працювати над ними.

Це знають найсильніші люди. Коли настають важкі часи, вони надягають броню, сідлають білого коня і самі себе рятують. Тому що вони розуміють: якщо хтось і допоможе, то це будуть вони самі.

Джерело.