У Тернополі розробили нову систему прийому даних від супутників

Група науковців з Тернополя розробила систему керування 5-метровою антенною станцією для прийому інформації від низькоорбітальних супутників дистанційного зондування Землі
22731

Про це розповів керівник проекту, завідуючий кафедри приладів та контрольно-вимірювальних систем Тернопільського національного технічного університету Михайло Паламар, повідомляє “Укрінформ”.

“Проект виконано за замовленням “Укроборонпрому” для заміни застарілого обладнання, створеного ще за період СРСР. У Центрі прийому спеціальної інформації та контролю навігаційного поля, що є підрозділом Державного космічного агентства, система керування з липня цього року проходить дослідну експлуатацію для перевірки її функціональних параметрів”, – сказав Паламар.

За його словами, проект здійснено у рамках загальнодержавної цільової програми космічної діяльності України до 2022 року. Нею передбачено створення наземних станцій для приймання інформації від супутників дистанційного зондування Землі “Січ-2-1” та “Січ-2М”, запуск яких планується у 2017 році. Також ці станції прийматимуть інформацію від європейських супутників.

Зараз колектив науковців з Тернопільського технічного університету виконує нове замовлення зі створення системи управління з більш складною 12-метровою антенною станцією.