“Забрала немовля з лікарні “: Через халатність матері померла маленька дитина

Жінку, яка ухилилася від виконання обов’язків по догляду за 3-місячною донькою, віддадуть під суд. Самовільно забрана з лікарняного стаціонару дитина померла. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

 

 

Обвинувачувальний акт затверджений Баришівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури та направлено до суду для розгляду по суті.

Повідомляється, що 34-річна мати підозрюється в тому, що не прийняла належних заходів по лікуванню 3-місячної дочки, самовільно забрала дитину зі стаціонару лікарні додому, і в подальшому, за медичною допомогою не зверталася. В результаті чого, малолітня дитина померла за місцем проживання в одному з сіл Баришівського району.

Дії жінки кваліфіковані за ст. 166 (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Обвинуваченій загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 2 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Стаття 62 Конституції України регламентує, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело.