Тернопільські студенти показали Польщі, що Україна – це Європа

Україну, Тернопіль та Тернопільський національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка представили тернопільські студенти в Польщі. Представники факультету іноземних мов ТНПУ, а також ректор вишу Богдан Богданович Буяк та проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Галина Іванівна Фальфушинська, відвідали місто Ченстоховав. Так втілюють ідеї проекту Міністерства молоді і спорту «Україна – Польща: міжкультурний діалог у контексті професійного розвитку молоді».

 

 

Студенти перед поїздкою мали насичений графік через підготовку презентацій. Як згадує учасниця проекту студентка-магістрантка факультету іноземних мов Наталія Галушка, останнє інтерв’ю довелось брати перед відправкою автобуса в Польщу, аби креативно завершити історію про педагогічний університет.



Це була зустріч із волонтером Корпусу Миру Філіпом Квомом, який встиг розповісти про свої враження від викладацької роботи у ТНПУ протягом 2-ох років.

«Я був насправді приємно вражений, що мої тернопільські студенти мають такий високий рівень володіння англійською, – зазначив у записі для презентації проекту Філ Квом. – Тож я мав змогу без проблем почати втілювати свої ідеї. Так виникла платформа для спілкування зі студентами з американської школи на скайп-конференціях. Це працює дуже добре. Вони підтримують контакти через соц-мережі. А влітку вирушать у спільну подорож до Румунії. Насправді для студентів з України є багато можливостей. І перш за все – це контактування з студентами зі всього світу. Тож є бачу великі перспективи для тих, кого навчаю в Тернополі».

Однією із таких можливостей і стала поїздка в Польщу. Під час проекту тернополяни зміцнили стосунки із польськими студентами. Після презентацій, обговорень та екскурсій відбувся спільний флешмоб, в якому взяли участь учасники двох сторін проекту.

– Це один з 22-х польських вишів-партнерів ТНПУ, – розповіла учасниця проекту студентка-магістрантка факультету Христина Дацко. – Ми готували презентації на широку тематику про освіту в Україні загалом та вужчі теми – про процеси навчання в Тернополі та в нашому виші зокрема. Більше того, відбувалися чисельні обговорення на тему: «Проблеми освіти в сучасному глобалізованому світі». На спеціальне запрошення директорату, ми побували у гімназії імені Юліуша Словацького у м. Ченстохова, де мали змогу поринути у приємну шкільну атмосферу, спілкуватися з учнями цього закладу, а також провести спільний флешмоб. Це все зміцнило україно-польське співробітництво. Усі учасники проекту проявили надзвичайно високий рівень володіння іноземними мовами, поділилися досвідом та новітніми методичними підходами у вивченні англійської мови.

Також учасники проекту ім. В. Гнатюка провели час у Ченстоховському політехнічному університеті, який є одним з найстаріших і найбільших вищих навчальних закладів в регіоні. Студенти дізналися багато нової інформації про особливості освітнього процесу у Польщі та провели спільний семінар «Інноваційні технології у навчанні іноземних мов».

Джерело.