У Нараївській школі замінили пічне опалення на сучасні енергоефективні технології (Відео)

День св. Миколая у Нараївській школі Бережанського району був щедрим на подарунки. У навчальному закладі, де здобувають освіту понад сотня дітей, урочисто відкрили нову паливну. Тепер замість старого пічного опалення у школі – сучасне та енергоефективне. Два твердопаливні котли забезпечують тепло на площі понад 1000 м кв. Кошторисна вартість проекту – 1 млн 130 тис грн: 904 тис грн – допомога від Держави з Фонду регіонального розвитку, 226 тис – кошти з місцевого бюджету.

1476730683-ustanovi-kotelnia-jpg

«Цьогоріч у нас побудували котельню й тепер ми отримали тепло, на яке так довго чекали батьки, діти й усі працівники школи.



Раніше ми намагалися опалювати грубками, дровами. Це було доволі важко й не давало бажаного результату. І сьогодні радіємо з того, що завдяки новій котельні у наших класах буде тепло й затишно», — зазначила Ольга Сімора, директор ЗОШ с. Нараїв.

Ще одним подарунком став новенький «шкільний автобус», українського виробництва. Довозити він буде учнів із самого Нараїва та сусідніх хуторів, що в околицях села. Нагадаємо, цього року Тернопільщина збільшила кількість шкільних автобусів більш як на 40%.

«У Тернопільській області відроджується село. Ми звернули увагу на проблеми сільських місцевостей, сільських шкіл. Зокрема, школи села Нараїв. У 2014 році з цього навчального закладу забрали автобус для потреб армії, а сьогодні з цим автобусом повертається мир. Хочу відзначити, що Тернопільщина займає активну позицію у питаннях забезпечення навчальних закладів шкільними автобусами. Відтак з 200 автобсів, придбаних школами України, Тернопільщина закупила 41», — підкреслив Степан Барна, Голова Тернопільської ОДА.