На Тернопільщині згоріло півтори тонни соняшнику. ФОТО

9 жовтня о 12:05 на пункт зв’язку 17-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в с. Серединці Зборівського району, на території місцевого аграрного підприємства.


Вогнеборці, що прибули на виклик, провели розвідку місця події та в складі ланки газодимозахисної служби приступили до ліквідації осередку пожежі, в сушильній камері зерносушарки. Працюючи в екстремальних умовах значного задимлення та високої температури, о 13:47, рятувальники здійснили локалізацію пожежі, зупинивши поширення полум’я, а о 14:45 повністю ліквідували загорання на площі 36 м.кв. Під час гасіння врятовано будівлю зерносушарки та близько 18 тон насіння соняшника. Збережено матеріальних цінностей на суму, орієнтовно, 1,2 мільйони гривень.

На місці події загиблих та травмованих не виявлено. Вогнем знищено 1,5 т.



насіння соняшника та пошкоджено будівлю зерносушарки. Причина займання та сума матеріальних збитків встановлюються.

До гасіння залучався черговий караул ДПРЧ-17 в складі 5 чоловік особового складу та 1-ї одиниці пожежно-рятувальної техніки. Також, з метою оперативного підвезення води на гасіння, додатково були задіяні два трактори з бочками, надані аграріями. На місці події працювала оперативна група Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області.

Джерело.