На Тернопільщину приїде Патріарх Філарет. Відома дата

12-13 жовтня на Тернопільщині перебуватиме Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, – про це повідомив керівник Тернопільської єпархії УПЦ КП Євген Заплетнюк.

Патріарх візьме участь в освяченні ікони св. мч. Юрія Переможця – покровителя борців за незалежність України у Преображенському соборі міста Кременця, а також відвідає
будівництво кафедрального собору св. Костянтина та Єлени міста Тернополя.

Перебуватиме Патріарх Філарет на Тернопільщині упродовж двох днів. Відтак 12 – 13-го жовтня в області відбудеться ряд подій.

«За час перебування на Тернопільщині Патріарх освятить настінні розписи пантеону св. прав.



Анни в селі Лішня, відвідає Кременецький собор Преображення Господнього. У п’ятницю о 12.15 відбудеться освячення настінних розписів храму-пантеону св. прав. Анни на честь загиблих у війні на Сході з російським окупантом за незалежність України в селі Лішня. О 15:00 заплановане освячення ікони св. мч. Юрія Переможця – покровителя борців за незалежність України у Преображенському соборі міста Кременця. А о 16:30 Патріарх відвідає будівництво кафедрального собору св. Костянтина та Єлени м. Тернополя. 13-го жовтня у суботу відбудеться літургія у храмі Куликова».

Останній раз Патріарх Філарет відвідував Тернопільщину два роки тому.

Нагадаємо, наразі у Стамбулі засідає Синод Константинопольського патріархату, під час якого можуть затвердити Томос про автокефалію Української Православної Церкви.

Джерело.