З’явилися нові подробиці про стан травмованого школяра з Черкащини

Третьокласник із селища Чорнобай Давид Лавриненко вже прийшов до тями. Зараз лікується в дитячій обласній лікарні. 1 жовтня хлопець повернувся побитим зі школи. Згодом медики видалили йому селезінку. Матері хлопчина розповів про бійку з однокласниками. За іншою версією – школяр впав із дитячої гірки.



Про це повідомив Сергій Радченко у номері газети “Вечірні Черкаси”.

 

 

– Стан Давида вже трохи кращий, – розповідає подруга матері хлопчика Леся Бондар. – Від деяких крапельниць його від’єднали. У свідомості і розмовляє. Цікавиться, де сестричка і тато. Але на контакт не йде поки. Тобто, на серйозніші теми ще не говорить. Починає плакати. Чи боїться, чи не хоче згадувати. Пішли чутки, що він прийшов до тями і все розповів. Нібито як падав із гірки. Правда, він підтвердив, що того дня справді падав звідти. Водночас говорить і про побиття однолітками.

Бабуся постраждаплого Галина Попова звинувачує вчителів школи.

– Зараз батьки в Чорнобаї всі “на вухах”. Із тією школою щось потрібно робити, – говорить жінка. – Повна байдужість вчителів. Ця ситуація з Давидом продовжувалась протягом усіх років його навчання. Шматували, били. Я неодноразово приходила й просила його вчительку допомогти. Тепер вона нас паплюжить. Є свідки, що його побили. Дійсно, він і з гірки впав. А у школі говорять лише про останнє. До цього його били на майданчику. Не могла селезінка лопнути від одного падіння. Там невисоко. Мені розповідали батьки інших школярів, що після цього випадку в школі нібито були збори і учням наказали говорити про падіння з гірки, аби захистити честь закладу. Зараз треба психолог, аби поговорив з дитиною.

Давид вже йде на поправку. Про характер травм лікарі судити не беруться.

– Чи хлопчик упав, чи його били я сказати не можу, – пояснює головний лікар Черкаської обласної дитячої лікарні Микола Кондрацький. – Це визначатимуть судмедексперти. Є травми селезінки, грудної клітини, зламана рука та садна. Зараз його стан середньої ступені тяжкості. Є тенденція покращення. Їсть і спить нормально. Сюди з Чорнобая доставили санітарною авіацією.

Батько одного з однокласників Давида Лавриненка вже пригрозив Лесі Бондар судовим позовом. Каже, його син не бив хлопця і через подію перебуває у стресовому стані.

Джерело.