“П’ятсот або тисячу доларів за дівчину”: поліцейські повідомили, як тернополянок продають у сексуальне рабство

З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми у Тернополі провели прес-конференцію та обговорили як виїхати за кордон та не потрапити у рабство. За даними статистики в області є понад 30 людей, які постраждали від торгівлі людьми.

 

 

Як повідомив начальник управління сім’ї та молоді Тернопільської ОДА Ігор Чорній, люди, які потрапили у подібну ситуацію отримують одноразову грошову допомогу від держави.

— В Тернопільській області діє координаційна рада з питань протидії торгівлі людьми, яка вирішила звернутися до депутатів облради, щоб особам, які проживають в області виплачувати грошову допомогу. Крім того люди, які отримали статус постраждалих отримають допомогу від держави в розмірі трьох неоподаткованих мінімумів. Також особам, які постраждали надають безкоштовну медичну та психологічну допомогу, — зауважив начальник управління сім’ї та молоді Тернопільської ОДА Ігор Чорній.
У 2018 році Національною поліцією Тернопільської області було задокументовано 9-ть фактів торгівлі людьми. Дівчат для надання секс послуг найчастіше вивозять до Туреччини та Об’єднаних Арабських Еміратів.

— Вербувальники за “живий товар” або кожну дівчину отримували не малу суму. Для прикладу якщо дівчину продали до Туреччини зловмисники отримували п’ять сотень доларів, якщо в Об’єднанні Арабські Емірати, то тисячу долав.



Вербували в інтернеті за допомогу шахрайських дій. Обіцяли роботу прибирання, але коли жертви потрапляли в ту, чи іншу країну в них відбирали документи та залякували, а потім змушували надавати секс-послуги, — повідомив начальник відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Олександр Буняк.

Джерело.