Заборона заходів ЛГБТ у Чернівцях: міськраду закликали скасувати скандальне рішення

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини звернувся до Чернівецької міськради з проханням скасувати рішення, згідно з яким депутати рекомендували ЛГБТ-спільноті утриматись від проведення своїх заходів на території міста.

Про це йдеться у листі за підписом керівника Секретаріату Уповноваженого, що надійшов на ім’я громадського активіста Григорія Сорочана, пише molbuk.ua

“До Чернівецької міської ради направлено запит, в якому висловлено прохання забезпечити дотримання принципів рівності та недискримінації в діяльності органів місцевого самоврядування, зокрема, скасувати вище вказане рішення, як таке, що порушує право на повагу честі та гідності ЛГБТІ-спільноти в Україні”, – йдеться у тексті документу.

Як відомо, 30 серпня Чернівецька міська рада запропонувала представникам ЛГБТ-спільноти утриматись від проведення публічних заходів на території міста.

Раніше міжнародна організація Human Rights Watch закликала українську владу засудити агресію радикальних груп та провести ефективні розслідування вчинених ними нападів.