Блискавична форма менінгіту: у Чернівцях підтвердили причину смерті третьокласника

Дитина померла буквально за лічені години. На вихідних у нього з’явились ознаки харчового отруєння, а сьогодні над ранок стан різко погіршився, все тіло вкрилося крововиливами. Хлопчика терміново госпіталізували, але попри всі старання лікарів врятувати його не вдалося.

 

 

У Чернівцях від менінгіту помер третьокласник. Ще в п’ятницю учень був на уроках, на здоров’я не скаржився. На вихідних у нього з’явились ознаки харчового отруєння. А сьогодні під ранок стан різко погіршився, все тіло вкрилося крововиливами.



Хлопчика терміново госпіталізували, але попри всі старання лікарів врятувати його не вдалося.

Що стало збудником такої блискавичної форми менінгіту – мають визначити після лабораторних досліджень. “Блискавична форма, яка супроводжується масивними крововиливами у всі органи, і тому, на жаль, ми врятувати дитину не змогли”, – пояснила заступник головного лікаря Чернівецької обласної дитячої лікарні Наталія Скращук.

У школі навчання вирішили не переривати. Сьогодні там працювали епідеміологи – вони обстежили понад три десятки дітей та вчителів, з якими контактував загиблий школяр. Найближчими днями вони будуть під контролем медиків. “Зараз загрози немає, одразу було розпочато епідеміологічне розслідування, медичні працівники своєчасно інформовані. І лікар, і медична сестра будуть активно спостерігати за дітьми”, – запевнив заввіділу Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ Юрій Падурару.

Джерело.