Рейтинг найгучніших затримань посадовців-хабарників на Тернопільщині

Як пише Файне місто, цього року на Тернопільщині відбулося чимало гучних затримань на хабарі держслужбовців та працівників правоохоронних органів:

6325f756550e94515a6be_04469300

1. Найгучніше затримання цього року трапилося минулого тижня. За підозрою в отриманні хабара затримали військового комісара Тернопільської області полковника Володимира Катинського. Слідчі дії із затриманням спільно провели Служба безпеки України та Військова прокуратура.

2. Ще одним “гучним” було затримання начальника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції області. Посадовець “попався” під час отримання хабара у розмірі 50 тисяч гривень за не притягнення місцевого підприємця до адміністративної відповідальності.

3.



У серпні співробітники Служби безпеки України викрили на хабарництві головного інспектора управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області. Правоохоронці встановили, що чиновниця через посередника вимагала дві тисячі гривень від місцевого підприємця за сприяння у виготовленні дозвільної документації для спорудження тепличного комплексу.

4. Також на хабарі затримали Начальника головного управління Держгеокадастру. Як вияснили правоохоронці, до керівника звернувся громадянин для отримання в оренду земельної ділянки площею 2 га для ведення фермерського господарства. Керівник кадастрової служби за позитивне вирішення питання зажадав «фінансової допомоги» у сумі 3 тисячі доларів США.

5. У квітні на Тернопільщині з хабарем в руках затримали керівника одного з відділів регіонального управління Державної фіскальної служби. Чоловік вимагав від підприємця 20 тисяч гривень.

6. Під час отримання хабара затримали старшого інспектора Чортківського відділу поліції ГУ НП. Службовець вимагав 2 тисячі гривень, щоб не притягувати автомобіліста до адміністративної відповідальності.

7. У травні на хабарі попався директор одного з професійних сільськогосподарських навчальних закладів Тернопільщини і за сумісництвом депутат сільської ради. Чоловік вимагав 8 тисяч гривень за незаконний демонтаж запчастин вантажного автомобіля, який знаходився на балансі очолюваного ним закладу. Їх мав передати місцевому жителю.

8. В червні директор районного спортивно-технічного клубу товариства сприяння обороні вимагав 3000 грн. у водія за документи про проходження 20-ти годинної перепідготовки керування транспортними засобами категорії «В» та «С1». При цьому керівник клубу наголошував, що лише він уповноважений видавати такі довідки.

9. В липні у Тернополі ревізори-інспектори вимагали та отримали від місцевого підприємця майже 5 тисяч гривень за зменшення суми штрафних санкцій за результатами перевірки.

10. За вимагання неправомірної вигоди було викрито заступника начальника одного з районних відділень поліції регіону. Він вимагав 700 доларів США у жінки за непритягнення її неповнолітнього сина до кримінальної відповідальності. Напередодні юнак став учасником грабежу. За даним фактом поліцією було розпочато кримінальне провадження. Хлопець був свідком у справі, однак працівники відділення всіляко намагалися зробити його потенційним підозрюваним.