За яких умов безробітні тернополяни можуть отримати субсидію

На Тернопільщині стартував опалювальний сезон. Тема субсидій є однією з найактуальніших в країні. Нещодавно Уряд вдосконалив умови оформлення урядової допомоги у сплатті житлово-комунальних послуг.

 

 

Про 7 основних змін в програмі житлових субсидій повідомив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вадим Боярський.

— З 1-го жовня 2018 року в дію вступи зміни про порядок нарахування житлових субсидій. Як стверджує статистика з початку жовтня субсидію на житлово-комунальні послуги в області отримали 83 тисячі громадян. Слід зазначити, що перша зміна, яку затвержили стосується громадян, які отримували субсидію влітку. Тобто, тим у кого в літній період виходила субсидія з першого жовтня її автоматично перерахували, — зауважив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вадим Боярський.

Як повідомив Вадим Боярський основна зміна в перерахунку субсидій — з першого жовтня до сукупного доходу не враховуються сплаченні аліменти.

Також до супупного доходу не враховується бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, яка в рік складає до 2 500 тисяч за голову.

Субсидію на загальних умовах можуть отримати ті громадяни, в яких є заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску з вини роботодавця.

Директор департаменту соціального захисту населення зазначив, що тепер при перерахунку субсидій враховується тільки опалювальна площа житла, а не загальна, як це було раніше.

Нарахують субсидію і тим, хто немає доходів, бо перебуває в складних життєвих обставинах через хворобу, або в складі сім’ї є працездатні алко-чи наркозалежні(за наявності довідки від лікаря), або онкохворі( за наявності довідки ЛКК).

Зміни також стосуються сплати обов’язкового платежу.



З 1-го жовтня субсидіант має право сплачувати лише вартість фактично спожитої послуги, без обов’язкового платежу.

Затвержили зміни, які стосуються і соціального єдиного внеску. Без обов’язкової сплати ЄСВ субсидію, можуть отримати:

— безробітні в сільській місцевості, райцентрі, селищах міського типу;

— безробітні за умови перебування на обліку в центрі зайнятості;

— громадяни, які перебувають за кордоном і сплачують там ЄСВ.

Джерело.