Збройний конфлікт на Буковині. Між прикодонниками та селянами виникла стрілянина

Про інцидент повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон. Це сталося сьогодні, близько першої ночі, в населеному пункті Селятин. Троє мешканців одного із сіл потрапили в лікарню з вогнепальними пораненнями.

Група осіб з 15 чоловіків, після застілля у місцевому барі вирішила з’ясувати стосунки з прикордонником, що проживав поруч. Конфлікт у ресторані між співробітниками Державної прикордонної служби та цивільними особами переріс у стрілянину.

Компанія агресивних чоловіків, окрім погроз в сторону прикордонників, спробували забрати у складу прикордонного наряду, який прибув на місце конфлікту, зброю. В результаті, прикордонникам довелося застосувати спецзасоби.


Для проведення слідчих дій на місце прибули представники Національної поліції. Після з`ясування всіх обставин конфлікту, правоохоронцями направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за частиною 2 ст. 345 ККУ «Погроза або насильство щодо працівників правоохоронних органів» для внесення відомостей в ЄРДР.

Беручи до уваги, що за останній час на ділянці відділу прикордонної служби «Селятин» охоронцями кордону затримувалася значна кількість тютюнових виробів, ймовірно, саме це й стало причиною конфлікту, адже організатори контрабандних оборудок несуть чималі фінансові збитки.