Депутати міськради Тернополя дали Мединському останнє «гумове» попередження

Вигуками «У відставку!» закінчилася остання сесія міської ради для начальника Управління транспорту Ігоря Мединського, – пишуть Тернополяни.

1482593350-rizne-midinskiy-jpg
Народні обранці рекомендували звільнити його із займаної посади через ряд недопрацювань, з якими щодня стикаються як самі народні обранці, так і пересічні тернополяни.

– Це Вам подарунок від усього депутатського (виніс шину,-авт.) корпусу та нашої профільної комісії. Це оцінка вашій роботі, особливо під час снігового колапсу, коли маршрутки у неповному складі та на «лисих» колесах виїхали на маршрути. Ви цим підставили не тільки міського голову, а й депутатський корпус вцілому,- сказав депутат міськради Іван Зінь та виніс до трибуни шину від легкового авто.

Ігор Мединський за планом мав би звітувати перед депутатами про роботу управління, яким він керує. Однак, судячи з реплік народних обранців, хизуватися особливо було нічим.

– Не ображайтеся, Ігор Григорович, але Ви є некомпетентні, як керівник. Ось читаю, що з 1 січня хочуть знову піднімати тариф. Скажіть, чому? Доношу до вашого відома, що основним чинником підвищення тарифу є пасажиропотік.



Тому нагадаю вам, що влітку (коли не було студентів, люди відпочивали за межами міста) ми аналізували пасажиропотік, згідно результатів якого вартість за проїзд мала не перевищувати 3 грн. Тому зараз, як керівнику Управління, раджу Вам ще раз провести обстеження пасажиропотоку, а потім говорити та приймати рішення,- сказав депутат міськради Роман Торожнюк.

Нагадаємо, що весною, коли у міській раді знову заговорили про подорожчання вартості проїзду у громадському транспорті, Роман Торожнюк самостійно зробив детальний аналіз рентабельності маршрутного таксі Тернополя. Згідно підрахунків депутата, вартість проїзду мала б не лише залишатися сталою, а знижуватися.

З розрахунками депутата тоді погодився і сам начальник управління Мединський. Проте не минуло і півроку, як перевізники знову заговорили про підвищення.

– І ще: ваша робота полягає не тільки в тому, щоб ходити на виконкому, а й хоч раз проїхатися в маршрутці, ось там, на задньому сидінні, щоб оцінити обстановку, якість послуг, яких немає… Судячи з усього вище сказаного, ви заслуговуєте на недовіру від депутатського корпусу,- наголосив Торожнюк.

У підсумку депутати визнали звіт Мединського незадовільним, однак вирішили не «рубати з плеча» та дати йому можливість до 30 грудня підготувати план подальшого розвитку Управління. Якщо нова стратегія не задовольнить народних обранців, то не виключено,що Ігоря Григоровича відправлять у безстрокову «відпустку».