На Прикарпатті 68-річну бабусю засудили за те, що вбила брата молотком

Долинський районний суд Івано-Франківської області розглянув кримінальне провадження про обвинувачення жительки села Чернів Рогатинського району у вчиненні умисного вбивства та призначив покарання у виді 7 років позбавлення волі, пишуть – Вікна.

Як встановив суд, 26 січня 2018 року 68-річна обвинувачена за місцем свого проживання розпивала спиртні напої разом із своїм братом. Після випитої чарки близько 20.30брат розпочав нецензурну лайку із обвинуваченою. Будучи обуреною такою поведінкою брата пенсіонерка, взявши господарський молоток, вирішила його вбити. Коли потерпілий встав з ліжка в кімнаті та намагався пройти до туалету, що знаходиться на вулиці їхнього господарства, пройшла у слід за ним і в коридорі із значною силою нанесла йому один цілеспрямований удар металевою частиною молотка в голову, від якого останній впав на підлогу. Після цього сестра зі значною силою у швидкій послідовності завдала ще не менше 16 ударів молотком у голову.

Протверезівши обвинувачена, з метою приховання своїх злочинних дій, звернулась за допомогою до сусіда, який і викликав на місце події швидку медичну допомогу та поліцію. Однак, від отриманих тілесних ушкоджень 72-річний потерпілий наступного дня о 05.45 помер в реанімаційному відділенні Рогатинської ЦРЛ.

Обвинувачена у судовому засіданні свою вину у вчиненні інкримінованого злочину визнала частково, у вчиненому розкаялась, що суд врахував при призначенні покарання як обставини, які його пом’якшують.

Суд також вказати, що обставинами, які обтяжують покарання, є вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння та вчинення злочин щодо особи похилого віку.

На вирок суду може бути подана апеляція пвпродовж 30-ти днів.

Джерело.