Чи варто повертати чоловіка, якщо він пішов: коментар психолога

Людина хоче повернути іншу людину після розриву стосунків з певних причин: якщо має почуття або якщо хоче пограти у гру: повернути і відомстити.

Про це йдеться в інтерв’ю з психологом та сімейний консультантом-медіатором Марією Фабричевою: Як пережити розлучення, якщо чоловік покинув заради іншої: інтерв’ю з психологом, передає 24 канал.

“І тут я пропоную зупинитись, глянути на ситуацію і чесно відповісти: для чого ви хочете повернути цю людину? Щоб бути разом чи кинути самій? І від цього вже відштовхуйтесь” – радить Фабричева.

Психолог наголошує, що інколи дуже складно визнати, що чоловік має право закінчити стосунки. І наші намагання його повернути нам шкодять.

“Дуже часто в намаганні вернути стосунки ми ніби втрачаємо себе, відволікаємось від емоцій, замість того, щоб їх прожити. У цих перегонах ми багато втрачаємо”, – говорить Фабричева.

Вона додає, що важливо зрозуміти для себе, що стосунки тими самими не будуть, а прийдеться почати нові. У такому випадку варто проговорити про все, де було боляче і поставити крапку на минулому.

А натомість придумати план, яким чином наступного разу зробити так, аби зради не було. Це будуть стосунки фактично з новою людиною.