Активісти у Тернополі зіпсували плани депутата

Активісти громадської організації «Ветерани АТО Галичини» вимагали на сесії Тернопільської обласної ради підтримати їхнє звернення до Генпрокурора України і Міністра внутрішніх справ про звільнення правоохоронців, які проявили бездіяльність у розслідуванні вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

 

 

Варто зауважити, що власне звернення з цього приводу, причому набагато радикальніше – із вимогою негайного звільнення самих Юрія Луценка і Арсена Авакова за неналежне розслідування у цій же справі мали депутати.

Виголосив цю заяву з трибуни 6 листопада керівник фракції «Самопоміч» Віталій Фидрин. Він був дуже переконливим, оперував фактами про напади на активістів, що чиняться останнім часом.

– Головними ворогами України тепер стали активісти і вояки-добровольці, – каже він. – Натомість ми не бачимо жодного засудженого сепаратиста, а справжні вороги нашої держави – Медведчук, Новінський та решта почуваються тут вільними!

Голова ГО «Ветерани АТО Галичини» Ружена Волянська вийшла до трибуни відразу після депутата. І її заява на фоні озвученого Віталієм Фидриним була, як то кажуть, «лайт» у ставленні до керівництва правоохоронних органів України.

– Громадськість України вже об’єдналася, і понад 70 Всеукраїнських організацій підписали спільне звернення про те, що херсонські правоохоронці необ’єктивно розслідували вбивство Катерини Гандзюк, – каже активістка. – Тому ми вимагаємо негайного звільнення начальника Херсонського ГУНП і Харківського обласного прокурора, а також просимо Генпрокурора і Міністра МВС провести щодо них службові перевірки.

Через те, що звернення ГО фактично нівелювало набагато гостріші вимоги депутата, між ним і активістами виникла суперечка. Але це вже нічого не змінило.



Більшість депутатів облради, які зібралися на засідання, підтримала звернення від громадськості. «За» проголосували 42 політики.

– Хочу повідомити новину для усіх тих, хто побоявся відправити у відставку Юрія Луценка, – ще раз взяв слово Віталій Фидрин. – Щойно Генпрокурор сам подав прохання про відставку.

Джерело.