МЗС: дружбі України та Ізраїлю нічого не загрожує

В МЗС України переконані, що “внутрішньополітична дискусія в Ізраїлі” не завадить дружнім українсько-ізраїльським відносинам.

_93115029_gettyimages-630345408
“Наша держава протягом багатьох років займає послідовну та збалансовану позицію щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту”, – йдеться в повідомленні.
Також в МЗС повідомили, що Україна підтримує норми міжнародного права, оскільки на власному прикладі відчула, до яких трагічних наслідків призводить його порушення.
“Текст резолюції є збалансованим – вона закликає до вжиття необхідних для мирного врегулювання кроків як з боку ізраїльської, так і палестинської сторони: Ізраїль має припинити поселенську діяльність, а палестинські представники – вжити ефективних заходів боротьби з тероризмом”, – вважають у МЗС.
Українські дипломати вважають, що “активна й емоційна внутрішньополітична дискусія в Ізраїлі” не завадить дружнім українсько-ізраїльським відносинам.
У п’ятницю ООН ухвалила резолюцію. Вона містить заклик “негайно і повністю припинити всю діяльність щодо поселень на окупованих палестинських територіях, зокрема в Східному Єрусалимі”.
За документ, який підготував Єгипет, проголосували 14 членів РБ ООН, утримався лише представник США.
Серед країн, які проголосували за цю резолюцію, є і Україна.
Після цього прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив про скасування офіційного візиту свого українського колеги Володимира Гройсмана до Ізраїлю.