Розправа над Гандзюк: силовики прийшли з обшуками до топ-політиків, сліди ведуть на Донбас

Силовики проводять обшуки у високопоставлених політиків у справі про вбивство активістки і чиновниці Катерини Гандзюк. Про це в ефірі українського телеканалу заявив близький друг Гандзюк і волонтер Роман Синіцин. За його словами, обшуки проводять співробітники Служби безпеки.

 

 

“Зараз в Херсоні силовики проводять обшуки у певних депутатів та політиків, які представляють інтереси місцевих еліт. Обшуками займаються оперативники СБУ. У нас є надія, що силовикам вдасться розплутати цей ланцюжок”, – зазначив він.

Синіцин запевняє, що цей ланцюжок великий, адже від посередників, які передавали гроші, можна вийти на головних замовників вбивства.

“Відомо, що обшуки проводять в оточенні губернатора Гордєєва і голови обласної ради Мангера, який раніше був членом Партії регіонів і був офіційним помічником депутата Журавко, який сьогодні втік на окупований Донбас”, – заявив Синіцин.

“Мангер – дуже прилінкована до Росії людина. Знаємо, що під час обшуків було вилучено мобільні телефони, планшети і інша техніка.



Дуже сподіваємося, що слідство піде в правильному напрямі”, – підсумував він в ефірі телеканалу.

Як повідомлялося раніше, активістка Катерина Гандзюк, яку 31 липня облили кислотою, померла у лікарні. Дівчина померла через обрив тромбу. Президент Петро Порошенко закликав правоохоронців знайти і покарати вбивць і замовників нападу.

Після скоєння замаху підозрюються п’ять осіб, всі вони колишні учасники АТО. Це — В’ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбіна і Микита Грабчуком. Всі, крім Торбина, зізналися у скоєному.

Джерело.