7 золотих правил ідеальної невістки, які допоможуть не стати ворогом для свекрухи

Свекруху не вибирають – вона дістається в додаток до коханого. Дві сторони однієї медалі Часто трапляється, що невістка усіма силами намагається витіснити свекруху, забуваючи про те, що в житті будь-якого чоловіка є дві головні жінки: мати і дружина. Витіснивши матір з життя чоловіка, легко уявити, що станеться.

 

 

Дружина стане на роль матері! На жаль, такий закон природи! І що чоловік буде робити в цьому випадку? Почне шукати іншу дружину, адже мати-то у нього вже є! Навіщо йому дві! Може варто змінити своє ставлення до свекрухи? Війна до світла не приведе!

Свекруха звичайна людина і має, як і будь-яка жінка свої недоліки. Ніхто не закликає ставати зі свекрухою нерозлучними подругами, але союзниками бажано.

Хто, як не мати знає краще свого сина: всі його стороні: слабкі і сильні? Вона ж його виростила! Кожна мама хоче щастя для свого сина. І все, щоб вона не робила це в ім’я любові до сина. Зрозумівши, що невістка не намагається «вкрасти» у неї сина, вона підкаже, як не втратити «ключик» до серця її синочка.

«Найбільша перемога – перемога над своїм негативним мисленням».



Мрієте жити в мирі та злагоді? Хочете покращити відносини зі свекрухою? Скористайтеся золотими правилами!

Будьте тактовні

Не скандальте зі свекрухою, будьте тактовні, навіть якщо вона переступає «заборонену межу». М’яко і ввічливо позначте кордони. У бесідах з матір’ю чоловіка ніколи не підкреслюйте її вік. Навіть говорячи про інших уникайте висловлювань на кшталт: «У такому віці», «Стара людина, що з нього взяти»

Нехай вважає, що вона головна

При зустрічах з сином дозвольте свекрусі чинити так як їй хочеться, нехай вважає, що вона головна.

Не потрібно на очах у свекрухи демонструвати свої права на її сина. Цим вдосталь можна насолодитися, залишившись з ним наодинці.

Майте витримку

Уникнути гучних дискусій і образ, що призводять до серйозних конфліктів можна тільки маючи витримку. Навіть якщо невістка не згодна з думкою свекрухи, краще промовчати, а потім зробити по-своєму.

Запам’ятайте і ніколи не забувайте, що навіть найшкідливіші її вчинки мають тільки дві причини: любов до сина і, неусвідомлені ревнощі до вас. Тому обходьте гострі кути, не сперечайтеся. Війна – це не шлях до миру!

Проявляйте увагу

Важко знайти людину, якій би не подобалося увагу. Свекруха не виняток! Невесткіна увага їй буде вдвічі приємніша. Як її проявляти, щоб було ненав’язливо і щиро?

Досить, заходячи в гості робити маленькі презентики, вітати зі святами. Вибираючи подарунок потрібно враховувати спосіб життя свекрухи, її темперамент, хобі, а не тільки орієнтуватися на вік.

Цікавтеся захопленнями свекрухи

Не знаєте, про що говорити зі свекрухою? Поцікавтеся її захопленнями, тоді відразу знайдеться тема для розмови.

Тримайте свекруху в курсі справ

Свекрусі, як і будь-якій матері, хочеться якомога більше знати, чим живе її син. Тримайте свекруху в курсі справ, тоді вона не буде вважати, що вона втратила сина і відчує, що вона потрібна. Час від часу можна посвящати матір чоловіка в «таємниці» сім’ї: чим займаються і чим захоплюються внуки, де плануєте провести відпустку.

Щоб не вислуховувати нав’язливі поради, не потрібно розповідати про подробиці, а про свої плани краще говорити, як вже про доконані фатах.

Зробіть свекруху корисною

Не замислювалися чому свекруха постійно вчить життя, дає нескінченні поради? Вона таким чином реалізує своє бажання бути корисною своєму синові. Тому, просіть матір чоловіка посидіти з дітьми, поливати квіти, коли вас немає вдома, доглянути за собакою чи кішкою.

Читайте також: Як тільки продала квартиру і вручила гроші в руки чоловіка, все і змінилося, для свекрухи я стала не донечкою, а «дармоїдкою»

Радьтеся з нею по веденню господарства, питайте рецепти, навіть якщо ви і не потребуєте в її порадах. Хоча, у будь-якої людини є чому повчитися. Відчувши себе корисною сім’ї сина, у неї пропаде всяке бажання чіплятися і дорікати.

І ще

Ніколи не скаржтеся чоловікові на його матір, а їй на сина. Не потрібно забивати клин між матір’ю і сином. Це може дати тріщину у ваших відносинах з чоловіком, і де гарантія, що постраждалою стороною опинитеся не ви самі.

Джерело.