У Полтаві десятки людей примусово тримали у “реабілітаційних центрах”

До цих “центрів” нарко та алкозалежних направляли на лікування родичі, вони ж оплачували їхнє перебування там. На виконання доручення Генерального прокурора України прокуратурою Полтавської області проводили обшуки у Полтавському районі та місті Полтава з метою встановлення фактів незаконного позбавлення волі та обмеження особистої свободи громадян. Під час проведення слідчих дій з’ясували, що загалом у двох закладах знаходиться сорок “пацієнтів”.

 

 

При цьому більшість людей повідомили, що їх тримали там всупереч волі, вікна у приміщеннях були заґратовані та закриті, доступ свіжого повітря обмежено.

Окрім того, деякі громадяни скаржилися, що їм примусово надавали лікарські засоби невідомого походження, а за порушення режиму морили голодом та не дозволяли спілкуватися.
Під час обшуку виявлено та вилучено медичну документацію, на підставі якої громадян поміщали в центр.

За результатами обшуків 21 особа (мешканці Полтавської, Дніпропетровської, Івано-франківської, Київської, Житомирської, Харківської, Чернівецької, Кіровоградської, Сумської та Тернопільської областей) за власним бажанням залишили вказані реабілітаційні центри.

Джерело.