Тернополянам покажуть альтернативне майбутнє України

Фільм-мок’юментарі «2020. Безлюдна країна» покажуть у Тернополі. Мок’юментарі – новий для українського кінематографа жанр, це ігровий фільми, але стилізований під документальний. Показ пройде 24 листопада у галереї «Бункермуз» о 19.00 за участі режисера стрічки Корнія Грицюка.

 

Міжнародна прем’єра цієї стрічки відбулася на кінофестивалі у німецькому Котусі, а українська – на МКФ «Молодість». Вона розповідає про події 2020-го року. В результаті підписання низки міжнародних договорів, для українців відкрили кордони всіх країн.



Люди почали масово виїжджати у пошуках кращого життя, вже за кілька тижнів країна стала практично безлюдною. Канадський кінорежисер вирішив відвідати Україну, аби дізнатися, чи щасливі ті, котрі залишилися, та чому.

Режисер фільму Корній Грицюк народився 1991 року в Донецьку. Закінчив філфак Донецького національного університету, із 2013 року почав працювати на телебаченні та в кіноіндустрії. Спершу як сценарист, згодом як режисер монтажу в фільмах Олександра Шапіро. У 2014-2015 роках зняв кілька власних короткометражок, а з 2016 року розпочав роботу над «2020. Безлюдна країна».

Джерело.