Підстав для панічних настроїв немає, – Степан Барна про воєнний стан

У понеділок ввечері, 26 листопада, Верховна Рада України підтримала звернення Президента Петра Порошенка про введення в Україні воєнного стану терміном на 30 днів.

Дане рішення стосується лише десяти регіонів, які межують із Російською Федерацією та Придністров’ям. Тернопільщина до переліку цих областей не належить. Тому, як наголосив голова ТОДА Степан Барна під час спільного брифінгу з т.в.о. військового комісара області Олександром Скумбрієм, підстав для виникнення панічних настроїв, валютних спекуляцій чи продовольчих проблем немає.

«Для Тернопільської області нічого не змінилося, – каже голова облдержадміністрації. – Вчора відбулася обласна Рада оборони. Ми проаналізували наявність всіх засобів і ресурсів, котрі можуть бути спрямовані на захист територіальної цілісності нашої держави у випадку такої необхідності».

Також Степан Барна поінформував, що Тернопільщина надалі продовжить підготовку загонів територіальної оборони, що є дуже корисним та дієвим з огляду на попередні навчання.



Розпочинаються тренування уже цього тижня.

«Наше завдання забезпечити нормальне функціонування органів державної влади, місцевого самоврядування і діяльність суб’єктів господарювання. Адже головний внесок, який сьогодні може зробити наша область в обороноздатність держави, – це наповнення бюджету та сплата податків», – резюмував голова ТОДА.

Нагадаємо, 25 листопада в Азовському морі Росія захопила три українські кораблі і взяла в полон 23-ох військовослужбовців.

Джерело.