Тернополяни зможуть впливати на використання коштів міського бюджету

Положення про проведення бюджетних слухань щодо обговорення проекту міського бюджету Тернополя ухвалив виконавчий комітет міської ради 21 листопада. Таку ініціативу подали представники Експертно-аналітичної групи «Акцент». Даний пункт рішення виконавчого комітету є частиною Дорожньої карти реформ Коаліції ГО «Тернопільський центр реформ».

 

 

Про нові права тернополян в управлінні міським бюджетом та потенційні ризики в проведенні бюджетних слухань розповіли під час брифінгу у Тернопільському прес-клубі 29 листопада.

Пропозиції ініціаторів положення про бюджетні слухання щодо створення експертної організації для аналізу проектів відхилили. Пояснили таке рішення наявністю експертної комісії при міській раді. Також не врахували вимоги продовження терміну подачі пропозицій для чіткого аналізу проектів бюджету, залишивши термін до 10 днів.

Тернополян закликають до участі у бюджетних слуханнях, що можуть стати важливим інструментом впливу на владу. З відповідним положенням можна ознайомитись на сайті міськради у рубриці «Виконавчий комітет»

Джерело.