У тернопільських театрах на зимові свята для малят підготували феєричні розваги

У драматичному та ляльковому театрах Тернополя вже готові до новорічно-різдвяних свят. Тут для відвідувачів приготували святкові прем’єри. Усі бажаючі вже можуть у касах театрів придбати квитки на казкові вистави.

У Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки до 19 грудня підготували дійство «Ми чекаємо Миколая»

– Це історія про дівчинку Наталочку, яка напередодні свята написала лист до Чудотворця та просить Сніговичка передати його святому, – повідомляють у театрі. – Підступні та водночас кумедні чорти намагаються викрасти лист з побажаннями дівчинки і зіпсувати свято. Проте добро завжди перемагає зло. Сніговий друг Наталочки зуміє провчити лихих та врятувати свято.



Після веселих та захоплюючих пригод з’явиться і сам святий Миколай та одарує кожну чемну дитину гостинцями і виставою «Івасик і Змія».

А до Нового року у ляльковому проходитимуть феєричні дійства «Новорічні забави у Диканьці». Дід Мороз та символ прийдешнього року свинка Пеппа вирушать у минуле, де разом з малечею співатимуть, гратимуть у цікаві ігри та водитимуть хороводи біля ялинки. Досхочу повеселившись, учасники свята відправляться на перегляд вистави «Дивовижні перетворення».

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі імені Тараса Шевченка до свят підготували музичну казку. «Незвичайні пригоди відважних козаків» можна буде побачити із 16 грудня 2018 року до 4 січня 2019 року.

– На діток чекає зустріч з Морозенком і Сніжинкою, Миколаєм та Ангелам, різні ігри-цікавинки, розваги та загадкова мандрівка сторінками казкового світу, – розповіли у драмтеатрі. – У цій мандрівці відважні козаки подолають злі чари примхливого Чахлика, допоможуть возз’єднатися закоханим Хомі та його нареченій Настуні, врятують Новий рік. Вистава-казка наповнена піснями і танцями.

Новорічну прем’єру про відважних козаків поставив народний артист України, головний режисер театру Олег Мосійчук за мотивами народних переказів та легенд.