Міністр оборони США звинуватив Росію у спробі втрутитися в проміжні вибори до Конгресу

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що російські агенти намагалися втрутитися в проміжні вибори до Конгресу.

Очевидно, це перша заява офіційної особи про те, що Москва спробувала втрутитися в голосування, яке відбулося в листопаді, передає Голос Америки.

Меттіс торкнувся теми стосунків між адміністрацією Трампа і президентом Росії Володимиром Путіним в інтерв’ю, яке він дав у суботу в Президентській бібліотеці Рональда Рейгана в Каліфорнії.

“Відносини, безсумнівно, погіршилися. Він знову спробував погратися з нашими виборами минулого місяця. Ми бачимо постійні зусилля в цьому напрямі”, – сказав Меттіс.

Глава Пентагону зазначив, що адміністрація і союзники по НАТО неодноразово порушували питання про недемократичні дії, контактуючи з Росією, але ці зусилля були марними.

“Ситуація дуже складна, оскільки, очевидно, Путін – поганий учень. Він не розуміє, що саме його дії створюють ворожість до його народу”, – зазначив Меттіс.

“Ми маємо справу з людиною, котрій просто не можемо довіряти”, – додав він.

Заява Меттіса прозвучала після того, як президент Трамп скасував зустріч з Путіним на полях G20 в Аргентині у зв’язку з конфліктом українських і російських військових у морі в районі Криму.

Білий дім повідомив у суботу, що напередодні між Трампом і Путіним відбулася “неформальна” розмова за вечерею для світових лідерів на саміті “Великої двадцятки”. Білий дім не уточнив, що обговорювали лідери США та Росії.